Scroll to top
© 2024 UNIT Packaging & printing.

Milieu

MILIEU

Als milieubewuste onderneming investeren we in nieuwe technologieën en breiden we stelselmatig uit. Een meerwaarde voor uw bedrijf én de natuur. Milieuvriendelijke producten genieten de voorkeur en alle productieafval wordt gerecycleerd.

Hoge ecologische eisen

Duurzaam karton en FSC

Concreet? U krijgt dozen gemaakt uit karton van Europese producenten die hoge ecologische eisen stellen. Ze zijn PEFC-gecertifieerd. Vaak gaat het ook om kartonsoorten met FSC-certificatie.

FSC streeft naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Elke schakel in de productie wordt gecontroleerd via de FSC Chain of Custody certificering. Uw FSC-producten zijn hierdoor traceerbaar.

Tip: voeg een productlogo toe en u bent verzekerd van een duurzaam product.

Zonder plastificatie

Forward thinking

Meer advies? Kies voor verpakkingen zonder plastificatie. Ze zijn makkelijker recycleerbaar én minder belastend voor de natuur.

Er zijn genoeg alternatieven. Zo springen uw producten er toch nog uit zonder dat ze het milieu belasten.

Een minimum

IPA-reduced

Wij gebruiken een minimum aan IPA tijdens het drukken, net geen 5%. Dat komt neer op een halvering van het standaard offset-verbruik. De drukkwaliteit daarentegen blijft gewoon top.

Zonder gebruik van chemische producten

Kleinere ecologische voetafdruk

Onze drukplaten produceren we zelf zonder gebruik te maken van chemische producten in ons eigen atelier. Het maakt een dagelijkse aanvoer overbodig. Resultaat? Minder wegverkeer en een lagere CO2-uitstoot.

In 2017 investeerden we in LED-verlichting in onze productiehall. Dat resulteerde in 90% minder verbruik op ons elektriciteitsnet.

Op die manier blijven de gevolgen voor moeder aarde beperkt. Bij Unit Packaging Printing koopt u dus ook duurzame kartondozen.

Meer vragen over onze ecologische verpakkingen?

Bel of mail ons